Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pozsonyi diós és mákos tekercs (bejgli)

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy 13 dkg zsír
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tejföl
  • Valamint:
  • 2 tojássárga
  • máktöltelék
  • diótöltelék

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből a vajjal, a sóval és a tejfölben feloldott élesztővel tésztát gyúrunk. 2 egyforma cipóra osztjuk, és 15 percig pihentetjük.

Négyzetté kinyújtjuk, és megtöltjük a tötelékkel, majd feltekerjük, és 10-15 percig pihentetjük. Megkenjük a tojássárgájával a pihentetés kezdetekor és a végén.

Előmelegített sütőben 160-180 fokon sütjük. Sütés előtt tűzdelőtűvel
megszurkáljuk.

Megjegyzés

A dió- és máktölteléket egyéni ízlésünknek megfelelően készítsük el.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss