Pörkölt

default user icon
5 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertéstarja vagy marhahús
  • 4 db közepes hagyma
  • 1 fej zöldpaprika
  • gulyáskrém és piros arany,
  • őrölt pirospaprika,
  • bors,
  • kakukkfű,
  • majoranna,
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítése: A nagyon apróra vágott hagymát sárgára pirítom az olajban. Ezután a szintén apróra vágott zöldpaprikával pirítom egy-másfél
    percig. Ezután lehúzom a tűzről, kicsit hűlni hagyom. Egy evőkanál gulyáskrémet, egy evőkanál piros aranyat teszek bele és összekeverem. Ezután meghintem pirospaprikával, majd 1 késhegynyi kakukkfüvet és 2 késhegynyi majorannát teszek bele, majd kevés borsot. A kockára vágott tarját (vagy marhahúst) beleteszem és összekeverem a már elkészült alappal. Ezután kb. 1 deci vizet töltök rá, és főzni kezdem. Néhány perc múlva felöntöm vízzel. Fedő alatt, épp hogy csak rotyogjon, kb. 1 órán át főzöm. Tarhonyával vagy nokedlivel ajánlom.
    Jó étvágyat!

Megjegyzés

1. Azért hagyom hűlni a hagymát pirítás után, mert a paprika keserű lesz, ha rögtön belehintem.
2. Vigyázzunk! A gulyáskrém és a piros arany nagyon sok sót tartalmaz.
3. A pörkölt szaftja a szétfőtt hagymától lesz sűrű

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 2 évvel ezelőtt
Egy kis pörkölt ebben a nagy hőségben is lecsúszik...
szöke Krisztina 7 évvel ezelőtt
szerintem! nagyon jó fajta recept nagyon finoman meg lehet csnálni de a gulyáskrémet nyugottan ki lehet szrintem is hagyni ...:P amúgy jó étvágyat mindenkinek aki meg csináltamár és kostolta...:!
Molnár Vera 8 évvel ezelőtt
Csak így készítem a pörköltet! Nagyon bevált. Combból is finom, nem annyira zsíros. Marhahúsból nem próbáltam. Gulyáskrém nem baj ha kimarad, de ha van egy keveset teszek bele (elrontja a szinét annyira narancssárga...), és ha van egy csöppnyi erős pirosarany, akkor azt is.
10 évvel ezelőtt
Ez a recept nálam bevált; amikor először készültem pörköltet főzni, akkor találtam, és azóta is ezt használom. A piros arany és a gulyáskrém helyett én általában üvegben eltett paradicsomot-paprikát használok. Azzal is isteni! Én maradtam a sok hagymánál.
Török Szabolcs 10 évvel ezelőtt
Kipróbáltam, és egész jó, egy kicsit változtatnék rajta. Szerintem 1kg húshoz max 1 nagy fej hagyma, és kicsit több pirosarany kellene. 4 hagymától olyan nagyon sűrű lett hogy a végén vagy fél liter vizet is felvett. De a majoranna és a kakukkfű isteni ötlet.

Hasonló Receptek

Magazin