Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pórés-újhagymás lencsefasírt

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 8 dkg vörös lencse
  • 1 db zsemle
  • olaj (sütéshez)
  • 2 db tojás
  • frissen őrölt bors
  • 2 tk őrölt curry

Elkészítés

    1. A pórét és az újhagymát megtisztítjuk, majd finomra aprítjuk. A szűrőben leöblített lencsét egy lábasba tesszük annyi vízzel, amennyi pont ellepi, aztán puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, aztán késes aprítóba tesszük. A zsemlét beáztatjuk hideg vízbe.
    2. Felforrósítunk 1-2 ek olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Ezután hozzáadjuk a lencséhez a kinyomkodott zsemlével és a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, curryvel ízesítjük, majd darabosra törjük az aprítóval. Ezután kb.10 percig pihentetjük.
    3. A masszát 12 részre osztjuk, majd lapos pogácsákká formázzuk. Ha ezzel elkészültünk, akkor kis adagokban mindet aranyszínűre sütjük bő, forró olajban. Sütőtökpüré tökéletesen illik hozzá.

    FŰSZERES FASÍRT >>> 

    BURGONYÁS FŰSZERES FASÍRT >>> 

    EGYBEN SÜLT FASÍRT CUKKINIVEL ÉS FETÁVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin