Elkészítés: A tésztához az alapanyagokat összedolgozom, óvatosan adagolva a vizet, hogy megfelelő állagú legyen. 1-1,5 órát pihentetem langyos helyen.
A szószhoz a paradicsomhoz kanalanként hozzákeverem az olajat, ez besűríti, ezért utána annyi vizet keverek hozzá, hogy jól kenhető legyen a szósz. Hozzákeverem a fokhagymát, kicsi sót, borsot, oreganót.
A gombás feltéthez az olajon a hagymát és a gombát megdinsztelem, beleszórom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, majd beleforgatom egy kevés pizzaszószba.
A tésztát megfelezem, mindkettőt tepsibe nyújtom. A tészták tetejére paradicsomszószt kenek.
A gombás pizzához erre jön a gombás egyveleg, a szeletelt olajbogyó, a sajtok.
Az ananászos pizzához először a szósz, majd ananászt, kukorica és snidling kerül rá, majd teszek rá mozzarellát, parmezánt, reszelt edamit.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm.