Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors vacsorát keresel? A fűszeres quesadilla a neked való pikáns választás

Idehaza is sok rajongója van a mexikói konyhának, nem véletlenül, ugyanis mi magyarok is szeretjük a csípős, fűszeres és persze a babos ételeket!

A quesadilla azért remek, mert kedvünk és ízlésünk szerint tölthetjük meg a tortillát. Ebbe a verzióba most pritaminpaprika, vörösbab és savanyított csípős paprika kerül, ezektől lesz igazán pikáns a húsos ragu. Mindezt megbolondítja a reszelt sajt, melytől nemcsak tartalmasabb ez az étel, de sokkal finomabb is.

A fűszeres, babos quesadilla remek választás ebédre, de akár vacsorára is, hiszen pillanatok alatt elkészíthető, másnap pedig felmelegítve vagy hidegen is mennyei. Sőt, ha szeretnénk, akkor apró cikkekre vágva akár partifalat, vendégváró is lehet belőle.

ÍGY KÉSZÜL A FŰSZERES, BABOS QUESADILLA >>> 

  • 500 g darált sertéshús
  • 1/2 fej pritaminpaprika
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 tk. oregano
  • 1 tk. majoránna
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1/2 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 100 g konzerv vörösbab
  • 5 g savanyított csilipaprika
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 4 db tortilla
  • 200 g reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A pritaminpaprikát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát és a paprikát. Ha megpuhultak, akkor beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket: az oregánót, a majoránnát, a fokhagymaport, a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, a sót és a borsot. Alaposan összekeverjük. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, öntünk rá egy kis vizet és összeforraljuk.
  4. Végezetül hozzáadjuk a felkarikázott, savanyított csilipaprikát, a fűszerköményt és a konzerv vörösbabot. Pár percig főzzük a ragut.
  5. Száraz serpenyőbe tesszük a tortillalapot, a felére szórunk a reszelt sajtból, ráhalmozunk egy adagot a raguból, majd ismét megszórjuk sajttal.
  6. A tortillát félbehajtjuk, kicsit összenyomkodjuk. Pici olajat csepegtetünk a serpenyőbe és bekapcsoljuk alatta a hőforrást. A tortilla mindkét oldalát megpirítjuk.
  7. Amíg sül a quesadilla, addig a többi tortillalapot is megtöltjük a fenti módszer szerint. A quesadillát kínálhatjuk sajtszósszal, ketchuppal, friss uborkával és paradicsommal, de fogyaszthatjuk magában is.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek