Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos-grillkolbászos quesadilla

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg grillkolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • 0,6 dl olívaolaj
  • 4 db tortillalap
  • 20 dkg Frico sajt (gouda)
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 4 db paradicsom

Elkészítés

  1. A hagymát félkarikákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olívaolajat egy serpenyőben, és alacsony hőmérsékleten, kb. 5 perc alatt üvegesre pároljuk benne a kissé megsózott hagymaszeleteket. 
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és időnként megkeverve barnára sütjük. Egy szedőkanállal tányérra szedjük a kolbászt és a hagymát (úgy, hogy a zsírja lecsöpögjön).
  3. Egy nagyobb, lapos serpenyőben felforrósítunk egy cseppnyi olívaolajat, majd amikor már meleg, beleteszünk egy tortillát.A tortilla egyik felét bőven megszórjuk reszelt sajttal, hagymás kolbásszal és felaprított kaliforniai paprikával. A másik felét a töltelékre hajtjuk, és óvatosan megfordítjuk, hogy mindkét fele ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon. 
  4. Az elkészült tortillát vágódeszkára rakjuk, majd cikkekre vágjuk. Megszórjuk az apróra vágott paradicsommal, a maradék reszelt sajttal, valamint ízlés szerint frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel.

A recepthez tartozó videót itt tudod megnézni>>>

 



Ezek is érdekelhetnek

Friss