A hagymát félkarikákra vágjuk. Felforrósítunk 2 ek olívaolajat egy serpenyőben, és alacsony hőmérsékleten, kb. 5 perc alatt üvegesre pároljuk benne a kissé megsózott hagymaszeleteket.
Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és időnként megkeverve barnára sütjük. Egy szedőkanállal tányérra szedjük a kolbászt és a hagymát (úgy, hogy a zsírja lecsöpögjön).
Egy nagyobb, lapos serpenyőben felforrósítunk egy cseppnyi olívaolajat, majd amikor már meleg, beleteszünk egy tortillát.A tortilla egyik felét bőven megszórjuk reszelt sajttal, hagymás kolbásszal és felaprított kaliforniai paprikával. A másik felét a töltelékre hajtjuk, és óvatosan megfordítjuk, hogy mindkét fele ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon.
Az elkészült tortillát vágódeszkára rakjuk, majd cikkekre vágjuk. Megszórjuk az apróra vágott paradicsommal, a maradék reszelt sajttal, valamint ízlés szerint frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel.