Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pikáns fűszeres csirkenyárs mandulás bulgurral

Hozzávalók

  • 40 dkg tanyasi csirkemell
  • 15 dkg bulgur
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg mandula
  • 3 dkg méz
  • 15 ml vörösborecet
  • fél csokor friss kapor
  • baharat fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • bors
  • nyárs

Elkészítés

    1. A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet (hamarabb kész lesz, mint a rizs). Miután elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.
    2. A csirkemelleket egy keverőtálba rakjuk, megszórjuk a baharat fűszerkeverékkel, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk és borsozzuk. Összekevejük, hogy mindenhol egyenletesen érje a húsokat a fűszer. Finomra vágjuk a fokhagymát és a kaprot. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát. A befűszerezett csirkemelleket egyenletesen elosztva felszúrjuk nyársakra.
    3. Egy forró, száraz serpenyőbe helyezzük a nyársakat. Közepes lángon, minden oldalát, 2-3 percig sütjük - vagy amíg szépen meg nem barnulnak. Ha kész, áthelyezzük egy tányérra, és tálalásig lefedve félretesszük.
    4. Egy keverőtálban elkeverjük a mézet, a vörösborecettel és egy kevés olíva olívaolajjal.
    5. Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, majd belerakjuk a mandulát, a hagymát, a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon kb. 2-4 percig barnítjuk a hozzávalókat.
    6. A bulgurt a lepirított hagymákhoz öntjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a dresszing felét és a kaprot is.
    7. A tálalásnál, a csirkenyársnak megágyazunk a mandulás bulgurral és az egészet meglocsoljuk a maradék dresszinggel.

      Jó étvágyat!

      (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

      RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin