Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős marharagu kapros bulgurral

30 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag

Elkészítés

  1. A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Miután elfőtte a vizet, levesszük a tűzről, ésmegszórjuk a kapor felével. Meglocsoljuk a bulgurt, egy kevés olívaolajjal, majd újra megsózzuk, és átkeverjük.
  2. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. Elfelezzük a koktélparadicsomokat és a fokhagymát, a kaprot pedig felaprítjuk.
  3. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, majd belerakjuk a fokhagyma felét, és a darált húst. Sózzuk és borsozzuk, és kevergetve, kb. 5 percig tovább pirítjuk.
  4. Ha a hús lepirult, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és a paradicsomszószt, és 2-3 percig tovább főzzük, amíg a paradicsomok megpuhulnak. Sumach-kal megfűszerezzük, majd hozzáadjuk a harissát is. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és cukrot szórunk bele. Addig főzzük, amíg a cukor feloldódik, és ismét forr egyet a ragu.
  5. Amíg pirul a ragu, egy keverőtálban összekeverjük a görög joghurtot, a fokhagyma és a kapor megmaradt felét, valamint egy kis olívaolajat. Sózzuk és borsozzuk.
  6. A ragut a kapros bulgurral tálaljuk, a fűszeres joghurttal meglocsolva.

    Jó étvágyat!


    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon !)

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>    

Ezek is érdekelhetnek

Friss