Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pezsgős-epres pohárkrém

default user icon

Hozzávalók

  • A pezsgőkrémhez:
  • 8 db lapzselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl száraz pezsgő
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db lime
  • A díszítéshez:
  • eper
  • étcsokoládé
  • fehércsokoládé
  • A kekszmorzsa:
  • 27 dkg hideg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 37,5 dkg Grahamliszt
  • 7,5 dkg darált mandula
  • 2 db lime reszelt héja
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

    1. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pezsgőt a cukorral, és a tojássárgájával vízgőz fölött habosítjuk, ügyelve, hogy 85 fok fölé ne menjen a hőmérséklete.
    2. Levesszük a gőzről, és folyamatos kevergetés melett hozzáadjuk a zselatint, a limehéjat és levét. Időnként megkavarva elkezjük hűteni. Ha már nem meleg, de még nem massza állagú, kilazítjuk tejszínhabbal.
    3. A vízgőzre feltesszüke a csokit olvadni. 29 fokosan belemárthatjuk az epreket, és kis gallért készítünk neki fehércsokiból.
    4. A kekszmorzsához a hideg vajat elmorzsoljuk a száraz anyagokkal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással. A tésztát lehűtjük, majd egy tepsire reszeljük 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
    5. A pohár aljára teszünk a kekszmorzsából, majd rétegezzük rá a krémet, megszórjuk újból kekszmorzsával, a tetejée pedig rátesszük a csokiba mártott epreket.

    Videó! Így készítheted el az pezsgős-epres pohárkrémet! >>> 

Megjegyzés

Ide Süss! Cintia, a Mindmegette különdíjasának receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin