Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáöntünk 2 dl rizst, hozzáadjuk a fűszereket és az 1 egész tojást. Ezeket jól össze dolgozzuk, s golyókat formázunk belőle. A golyókat beletesszük egy főzőedénybe.
Abba a tálba, amiben készíttettük a húsgolyókat, beleöntjük a paradicsompürét, ehhez öntünk kb. 2,5-3 liter vizet, elkeverjük, ízesítjük, majd a húsgolyókra öntjük. 1-1,5 órán keresztül lassú tűzön főzük.
Ezután a gombócokat kiszedjük egy edénybe. Elkészítjük a rántást: olajat hevítünk, belekeverjük a lisztet, majd a pirospaprikát, amiikor sűrű, elkeverjük a paradicsomszószban. Visszatesszük a gombócokat, megvárjuk, míg egyet forr, és tálalhatjuk is. Jó étvágyat hozzá! :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre