Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Német pizzás csiga

Hozzávalók

  • 2 dl víz (langyos)
  • 1 ek cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 2 ek só
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • A szószhoz:
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 1/2 doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • 2 ek oregánó
  • 2 ek bazsalikom
  • 2 ek foghagymakrém

Elkészítés

    1. Langyos vízben, cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a sót és 10 dkg reszelt sajtot. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt is és összegyúrjuk. Ha ragacsos, pici lisztet adhatunk hozzá. Fél óráig meleg helyen, letakarva kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk.
    2. A paradicsomszósz hozzávalóit összekeverjük és a kinyújtott tészta kétharmadára kenjük. A megmaradt sajt egyik felét rászórjuk, a sonkát ráterítjük. Felhengergetjük a szószos felénél kezdve. A rolóból nedves késsel ujjnyi vastagságú csigákat vágunk, sütőpapírral borított tepsibe tesszük őket.
    3. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal és 180-200 fokos sütőben 15 perc alatt barnára sütjük őket.

    KOLBÁSZKRÉMES CSIGÁK>>> 

    DUPLÁN SAJTOS CSIGA>>> 

    MEDVEHAGYMÁS CSIGA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin