Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-húsos rakott karfiol

90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat feldaraboljuk. Enyhéh sós, forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük.
  2. A rizst 2 ek olajon megfuttatjuk, azután felöntjük 1,5 bögre forró vízzel. Megsózzuk és lefedve, meleg helyen megvárjuk, hogy a rizs megdagadjon.
  3. A felaprított hagymát és fokhagymát a maradék olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ízlés szerint sózzuk, és addig pirítjuk, míg zsírjára sül. Ekkor fűszerezzük, és elkeverjük.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük az előzőleg összekevert rizst és húst. Elegyengetjük a tetejét, rászórjuk a karfiolrózsákat és elrendezzük. A tejszínt, a tojást és a reszelt sajt felét elkeverjük, majd ráöntjük a karfiolra úgy, hogy mindenhol befedje. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és sütőbe tesszük.
  5. 200 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a teteje szép aranybarnára pirult.

    RAKOTT KARFIOL: TEJFÖLLEL, BACONNEL, CSIRKEHÚSSAL. MEGOLDÁSOK A SAJTBUNDA ALÁ!  >>> 

    8 TIPP, HOGY IGAZÁN FINOM LEGYEN A KARFIOL! >>> 

    CSŐBEN SÜLT, RAKOTT ÉS RÁNTOTT - 11 SZUPER KARFIOLOS RECEPT >>>

Megjegyzés

Kissé idő- és munkaigényes, de az elkészült étel kárpótol mindenért. - LigetiK

Ezek is érdekelhetnek

Friss