Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Müzliszelet házilag

Hozzávalók

  • 2 db érett banán
  • 1 db nagy alma
  • 1 ek méz (ízlés szerint, de el is hagyható)
  • 3-4 ek olaj
  • 1 tk fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg mandula
  • 15 dkg aszalt meggy
  • 10 dkg mazsola
  • 25 dkg zabpehely

Elkészítés

    1. Egy tálban a banánt összetörjük egy villával, hozzáreszeljük az almát (héjastól), majd összekeverjük a mézzel, az olajjal, a fahéjjal és a vanília kikapart magjával.
    2. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kihűlt, összetörjük vagy akár durvára daráljuk. Az aszalt meggyet és a mazsolát kisebb kockákra vágjuk. A zabpelyhet összekeverjük az aprított mandulával és az aszalt gyümölcsökkel, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és kézzel alaposan összekeverjük.
    3. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy kb. 30x25cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen belenyomkojuk a masszát. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

      Gasztrogabó receptjei >>> 

      Még több müzlis finomság >>> 

      Mennyei reggelik >>> 

      Zabpelyhes receptek >>> 

Megjegyzés

Ahhoz, hogy a müzliszelet összeálljon, megfelelően nedvesnek kell lennie a masszánknak. Könnyen tesztelhetjük ezt: a kezünkkel nyomjunk össze egy darabot a masszából, és ha összeáll, akkor jó. Ha nagyon morzsolódik, és nem akar összeállni, tegyünk még bele gyümölcsöt.

gasztrogabo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin