Mogyoróvajas csokiparfé málnaszósszal

Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz Milkás Philadelphia
  • 1 dl kávés krémlikőr (Baileys jellegű)
  • 3 ek cukor
  • 3 ek mogyoróvaj (nem az édesített változat!)
  • 30 dkg mélyhűtött málna
  • 4 ek tokaji aszú
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

    1. A tejszínt habbá verjük egy kanálnyi cukorral, majd óvatosan fakanállal elkeverjük a krémsajttal, végül beledolgozzuk a krémlikőrt is. 
    2. A krém felét a jégkockatartó vagy bonbonformák aljába adagoljuk, erre jön a mogyoróvaj, majd egy újabb réteg krém. Ha kész, egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.
    3. A málnát a maradék cukorral, a tokajival és a citromlével felfőzzük, majd teljesen lehűtjük. Tálaláskor a parfé köré kanalazzuk.

    Recept és food styling: Philadelphia

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin