Elkészítés: A csirkét kívül-belül sóval bedörzsöljük, kiolajozott tepsiben 30 percig fólia alatt sütjük.
A hagyma felét kockára vágjuk, a másik felét cikkekre. A mártáshoz a hagymakockákat, a fokhagymát, a ketchupot, a mézet, ecetet, mustárt és a zöldpaprikát lábasban 2-3 percig főzzük.
A cikkekre vágott hagymát és a húslevest 30 perc után a csirkére tesszük, és további 30 percig sütjük. Utána megkenjük a mézes-fűszeres mártással, rátesszük a kukoricát, és további 15 percig még mindig fólia alatt pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és pirosra sütjük.
Főtt burgonyát, párolt rizst vagy burgonyafánkot kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre