Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyleves III.

MME MME
4 4.5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kimagozott meggyet beleteszem egy fazékba, dobok bele pár szem szegfűszeget, egész fahéjat, pici sót, és megcukrozom. Öntök rá vizet, úgy, hogy ellepje, majd puhára főzöm. Ha megpuhult a gyümölcs, akkor a hideg tejben elkeverem a pudingport (ebbe teszem a vaníliás cukrot), csomómentesen és lassan adagolva, folytonos kevergetés mellett a levesbe öntöm. Így nem csomósodik össze. Hagyom, hogy felforrjon, és már kész is. Az állaga akkor jó, ha kicsit sűrű, sodó jellegű. Már csak egy dolog van hátra: várni, hogy jól lehűljön :)

Ezek is érdekelhetnek