Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyhabos cupcake

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A muffinhoz:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanálporcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • A meggyhabhoz:
  • meggybefőtt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A muffinformát kibéleljük a kapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd akacsony fokozaton kanalanként belekeverjük a porcukrot és a sót. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként beleszitáljuk a lisztet. Óvatosan - már nem habverővel - alaposan belekeverjük a lisztet.

A tésztát belekanalazzuk a kapszlikba, és mindegyikbe belenyomunk 3-3 félbevágott meggyet, de lehet szőlőt, szilvát, stb. A sütin elsimítjuk a tésztát, hogy ne látszódjon a gyümölcs. Betesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróba!

A krémhez a 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a használati utasításnak megfelelően a habfixálót,valamint ízlés szerint porcukrot. A befőtt levéből is teszünk bele, hogy szép rózsaszín legyen.

A krémet habzsákba tesszük, és egy hosszabb kinyomófejjel a kihűlt muffinok belsejébe is nyomunk krémet, majd a tetejére is spirál alakban teszünk a krémből. A tetejét meggyszemekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek