Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás-túrós ravioli

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 ek tejföl
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek pesto
  • 5 dkg parmezán
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 tk só

Elkészítés

    1.

    A túrót a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot a felaprított medvehagymával együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    2.

    A lisztből, a tojásokból és a sóból tésztát gyúrunk, majd folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

    3.

    A tésztát vékonyra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Minden másodikra szedjünk a túrós töltelékből, majd ráhelyezünk egy üres négyzetet, és villával összenyomkodjuk a széleket.

    4.

    A tésztát 5-6 perc alatt megfőzzük forró, sós vízben. Közben felmelegítjük a tejszínt, és hozzákeverjük a pestót. A raviolit a szósszal meglocsolva, parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin