Keress receptre vagy hozzávalóra

Medvehagymás-tejfölös pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg só
  • 2 dkg cukor
  • 10 szál medvehagyma - aprítva
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája pici tejjel elkeverve
  • szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, becsomagolva éjszakára a hűtőben pihentetjük.

    Másnap újra alaposan átgyúrjuk, majd kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 3,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, papírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk.

    Tetejüket lekenjük tojássárgájával, csipet szezámmagot teszünk rá, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin