Előkészítés: A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés borba áztatjuk.
Elkészítés: A maradék bort 3 dl vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és a fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezve, nagy lángon 2 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a még forró bort vigyázva rászűrjük, elkeverjük. A tűzre tesszük, és addig verjük, amíg kissé besűrűsödik. Végül átszűrjük a lecsöpögtetett mazsolát, beleszórjuk, tálakba szedjük, és a tetejére tejszínhabot teszünk díszítésnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre