Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás borleves

MME MME
5/5
30 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 dkg mazsola
  • 5 dl édes fehérbor
  • 1 citrom
  • 1 kis darabka fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 8 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • A díszítéshez:
  • 4 evőkanál tejszínhab

Elkészítés

Előkészítés: A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés borba áztatjuk.
Elkészítés: A maradék bort 3 dl vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és a fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezve, nagy lángon 2 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a még forró bort vigyázva rászűrjük, elkeverjük. A tűzre tesszük, és addig verjük, amíg kissé besűrűsödik. Végül átszűrjük a lecsöpögtetett mazsolát, beleszórjuk, tálakba szedjük, és a tetejére tejszínhabot teszünk díszítésnek.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 464 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek