Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulakrémes töltött keksz

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg dió (darált)
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 cl tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 15 ml mandulaaroma (fél üveg)

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet óvatosan adagoljuk, ne legyen ragacsos a tészta, hogy ki tudjuk nyújtani.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, papírozott tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített 160 fokos sütőben 8-10 percig sütjük. Figyeljük, mert gyorsan megsül, ne süssük túl!

A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot főzünk, lehűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük az aromát is, és összekeverjük a kihűlt pudinggal.

A kisült korongokat összetapasztjuk a krémmel, és ha marad krém, díszíthetjük a tetejüket is.

Megjegyzés

Mivel nincs mandulamag formám, így oldottam meg, de így sokkal egyszerűbb is, gyorsabban elkészül a délutáni nasi. - karamella2

Ezek is érdekelhetnek