Elkészítés: A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojások sárgáját 1,5 dl tejjel és a liszttel mixerpohárban csomómentesre rázzuk (vagy simára keverjük), és hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Állandó kevergetés mellett besűríjük.
A tűzről levéve még melegen hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre felvert habját.
Egy mély tálba öntjük a vaníliakrém 1/3 részét. Megrakjuk félbetört és vaníliacukros tejbe mártogatott babapisótával, bőven megszórjuk a málna felével. Ráöntjük a krém másik 1/3-át. Erre is babapiskóta és málna kerül, végül a maradék vaníliás krémmel betakarjuk, a tetejét pedig egészséges málnaszemekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre