Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás piskótarolád

40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a sóval. A kétféle masszát összeforgatjuk, majd adagonként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, vékonyan megkenjük vajjal, majd belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. Egy konyharuhát megszórunk porcukorral. Ráborítjuk a tésztát, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
  4. A töltelékhez simára keverjük a mascarponét és a túrót. Egy másik tálban összevegyítjük a habfixálót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis adagokban a mascarponés túróhoz adjuk, végül beleszórjuk a málnát is.
  5. Kitekerjük a piskótát, és megtöltjük a krémmel. A konyharuha segítségével ismét szorosan feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, és málnaszemekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss