Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Piskótatekercs gluténmentesen

40 perc
mester
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásokat egy keverőtálba ütjük, rászitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Kb. 5 perc alatt habosra keverjük.
  2. Folyamatos keverés közben beleöntjük a forró vizet. Spatula segítségével óvatosan beleforgatjuk az átszitált lisztet.
  3. Egy nagyméretű (gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-22 perc alatt készre sütjük.
  4. Egy konyharuhát benedvesítünk, és belecsavarjuk a piskótát.
  5. Ha teljesen kihűlt a piskóta, megtöltjük a kedvenc lekvárunkkal.
  6. A tekercset 1-2 órát pihentetjük, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.

Nézd meg videón, hogy készül a gluténmentes piskótatekercs

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss