Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos püspökkenyér hibiszkusszal

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin (+ a kenéshez)
  • 15 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 1 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg süteményliszt
  • 1,2 dkg sütőpor
  • 5 dkg őrölt mák
  • 1 db narancs (héja)
  • 3 dkg fenyőmag
  • 2 ek citrusféle (apróra kockázva)
  • 3 dkg mazsola
  • 2-3 db kandírozott hibiszkusz (+ a díszítéshez)
  • 20 dkg étcsokoládé
  • olaj

Elkészítés

    1. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját apránként hozzáadagoljuk a vaníliaaromával, és összedolgozzuk egy robotgéppel. A tojásfehérjét (nem túl keményre) felverjük a porcukorral és a sóval.
    2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt mákot, a narancshéjat, a fenyőmagot, citrusokat, a megmosott mazsolát és a felaprított hibiszkuszt.
    3. A tojásos habba belekeverjük a lisztes keverék felét, majd ha elkevertük, hozzáadjuk a tojáshabot is, és egy spatulával összekeverjük. Végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
    4. A masszát a margarinnal kikent formákba adagoljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük. A csokoládét felolvasztjuk egy kevés olajjal, és ha kihűltek a kenyerek, bevonjuk vele. Hibiszkusszal díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin