Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lilahagymalekvár

Hozzávalók

  • 4-5 db lilahagyma
  • 3-4 ek méz
  • 3 ek barna cukor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 mk só
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk balzsamecet
  • 3 dl édes vörösbor

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
    2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet, majd hozzáadjuk a barna cukrot, és állandó keverés mellett megkaramellizáljuk.
    3. Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, és a vékonyra felszeletelt hagymát, majd megszórjuk a sóval, alaposan összekeverjük, és addig pároljuk, amíg kissé összeesik.
    4. Ezután ízlés szerint megszórjuk őrölt színes borssal és kakukkfűvel, hozzáadjuk a balzsamecetet, majd felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje.
    5. Lefedjük a serpenyőt, majd addig pároljuk, míg a hagyma puhára párolódik, és a bor szinte teljesen elpárolog (lehetőleg ne teljesen fedjük le, hogy a folyadék el tudjon párologni).
    6. Az elkészült hagymát még melegen tálaljuk sült húsok mellé.

      Grillreceptek >>> 

      Szárnyas receptek >>> 

      Sertéshúsos receptek >>> 

      Haléltelek >>> 

      Köretek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin