Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lilahagymalekvár aszalt szilvával

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felszeleteljük, megsózzuk, és az olajon alacsony lángon megdinszteljük egy teflonos serpenyőben. Ha szükséges, adunk hozzá vizet, a dinsztelés akár 50 percig is eltarthat.
  2. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet és a szilvát, majd néhány keverés után a mézet. Megkóstoljuk, ha szükséges, teszünk hozzá még sót vagy mézet. 

LILAHAGYMALEKVÁR (HÚSOKHOZ) >>> 

GOURMET ÜNNEP - KÜLÖNLEGES RECEPTEK KARÁCSONYRA >>> 

MÉG TÖBB HAGYMÁS RECEPT >>> 

Megjegyzés

A szilvát akár félbe vagy négybe is lehet vágni.

Ha nincs balzsamecetünk, használhatunk vörösbort és ecet keverékét is.
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert ez gyorsan elfogyott.
- AmiDJF

Ezek is érdekelhetnek

Friss