Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás-mézes zabkeksz aszalt gyümölcsökkel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban a hozzávalókat összekeverem. Amikor összeáll, hurkát nyomkodok belőle, majd fóliába csomagolom, és hűtőbe teszem pihenni és dermedni 1-2 órára.

A megkeményedett tésztát éles késsel 0,5 cm-es korongokra vágom, amiket a tenyeremben összegömbölyítek, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem egymástól 2-3 cm távolságra.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A gombócokat a tenyeremmel ellapítom, egy csillagformával egy picit megnyomom (egyáltalán nem szükséges, mert nem nagyon látszik), vékonyan lekenem tojással, vizet az egész tepsire spriccelek, és 14 perc alatt megsütöm a sütőben.

Hagyom kihűlni, majd dobozba rakom, pár hétig is eláll, ha hűtőbe tesszük, még tovább.

Beküldő felhasználó id: 288930

Megjegyzés

A tészta alaprecept, kedvünk szerint lehet ízesíteni még aszalványokkal, csokikockákkal, kakaóval, dióval, a lényeg, hogy linzer jellegű legyen - 1:2:3 arányban, azaz 1 rész cukor, 2 rész zsiradék, 3 rész lisztféle. Rózsavíz helyett lehet vizet vagy tejet használni, méz helyett cukrot, a zablisztet pedig lehet keverni finomliszttel.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek