Elkészítés: A babot megtisztítom, sóval és egy gerezd fokhagymával félig megfőzöm. Ezalatt elkészítem a mártást: a túrót, tejfölt, sajtot, tojás, tejet, zöldfűszereket, olívaolajat, sót, borsot, szerecsendiót és az 1 gerezd apróra vágott fokhagymát összemixelem.
A kuszkuszt felöntöm azonos mennyiségű forró vízzel, és 5 percig lefedve állni hagyom. Egy nagy tepsit kivajazok, meghintem zsemlemorzsával, elterítem benne a főt babot, a tetejére szórom a kuszkuszt, majd egyenletesen leöntöm a mártással. Közepes lángon lefedve sütöm 20 pecig, majd teljes lángon, fedetlenül 10 percig. Már kész is, azonnal fogyasztható, legalább 6 embernek bőséges vega lakoma.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre