Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplis-húsos fazék

Hozzávalók

  • 8 tk olívaolaj
  • 4 szelet sertéskaraj
  • frissen őrölt bors
  • 60 dkg burgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ág rozmaring
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 8 db koktélparadicsom

Elkészítés

    1. Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a megtisztított hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük. A serpenyőbe öntjük a megmaradt olajat, hozzáforgatjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a cikkekre vágott hagymát. Együtt pirítjuk 4-5 percig, közben néhányszor átkeverjük.
    2. Hozzáadjuk az egész fokhagymagerezdeket, a rozmaring lecsipkedett leveleit, valamint az elősütött hússzeleteket. Összeforgatjuk, majd tűzálló tálba tesszük, és 220 fokos sütőben 20 percig sütjük.
    3. Megsózzuk, megborsozzuk, majd megkeverjük. Hozzáöntjük a bort, majd elrendezzük rajta a paradicsomokat. Visszatoljuk a sütőbe további 15 percre. Forrón tálaljuk.

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

    13 SZENZÁCIÓS FOGÁS KRUMPLIBÓL, EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN! >>> 

Megjegyzés

Helyettesíthetjük a bort húsleves-alaplével. Tálalás előtt meglocsolhatjuk az ételt 1-2 tk balzsamecettel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin