Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-káposztás göngyölt pecsenye

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6-8 személynek:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • bors
  • mustár
  • savanyú káposzta
  • hagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • szalonna
  • 4 dl fehérbor
  • 2 fej vörös hagyma
  • pirospaprika
  • sűrített paradicsom
  • 2-3 szem cseresznyepaprika
  • paradicsom
  • paprika

Elkészítés

    Elkészítés: A 8 szelet sertéskarajt vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket bekenjük mustárral. Mindegyikre savanyú káposztát terítünk, rá vékony karikákra vágott hagymát és karikázott füstölt kolbászt teszünk, szorosan feltekerjük, hústűvel megtűzzük.

    Egy tepsi alját kirakjuk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, erre egymás mellé fektetjük a hústekercseket, felöntjük 2 dl fehérborral, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben megsütjük

    Közben pörköltalapot készítünk: 2 fej felaprított vöröshagymát kevés zsiradéko megdinsztelünk, 1 evőkanál pirospaprikát teszünk rá, felöntjük 2 dl fehérborral és 2 dl vízzel, 2 evőkanál sűrített paradicsomot, 2-3 szem
    cseresznyepaprikát, sót teszünk bele, és sűrű szaftot főzünk belőle.

    A kész göngyölt húsokat pecsenyés tálba
    rendezzük. Ráöntjük a szaftot, friss paradicsom- és paprikaszeletekkel díszítjük.

    Legjobban párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin