Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókusztorta

MME MME
2 4/5
75 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 személyre:
  • a tésztához:
  • 8 tojás
  • 28 dkg porcukor
  • 12 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • a forma kikenéséhez vaj
  • a krémhez:
  • 12 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg lágy vaj
  • a mázhoz
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 15 dkg friss kókuszbél

Elkészítés

Előkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kerek tortaformát. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kókuszbelet a reszelő durva fokán kis lapocskákká reszeljük.
Elkészítés: Elkészítjük a tésztát: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukor felével a liszttel és a sütőporral kikeverjük. A cukor maradékát a tojáshabba keverjük, majd a cukros tojássárgával óvatosan, nehogy összetörjük, elkeverjük. Végül a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. A formába simítjuk, és kb. 35-40 percig sütjük. A sütés végén tűpróbát végzünk! Ha már nem tapad rá ragacsos massza, a tésztánk átsült. A tésztát 5 percig a formában pihentetjük, majd a szélét késsel meglazítva rácsra vagy deszkára csúsztatjuk és kihűtjük. Közben a krémhez a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket. Gőzfürdőbe állítjuk, és addig kevergetjük, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a gőzről, és időnként megkeverve kihűtjük. A tésztalapot keresztben 3 lappá vágjuk, a krémmel megkenjük, egymásra fektetjük. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, a cukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. A kókusz-lapocskákkal a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Jégbe hűtve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss