Előkészítés: Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kerek tortaformát. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kókuszbelet a reszelő durva fokán kis lapocskákká reszeljük.
Elkészítés: Elkészítjük a tésztát: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a porcukor felével a liszttel és a sütőporral kikeverjük. A cukor maradékát a tojáshabba keverjük, majd a cukros tojássárgával óvatosan, nehogy összetörjük, elkeverjük. Végül a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. A formába simítjuk, és kb. 35-40 percig sütjük. A sütés végén tűpróbát végzünk! Ha már nem tapad rá ragacsos massza, a tésztánk átsült. A tésztát 5 percig a formában pihentetjük, majd a szélét késsel meglazítva rácsra vagy deszkára csúsztatjuk és kihűtjük. Közben a krémhez a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel habosra keverjük. Belekeverjük a vajat és a kókuszreszeléket. Gőzfürdőbe állítjuk, és addig kevergetjük, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a gőzről, és időnként megkeverve kihűtjük. A tésztalapot keresztben 3 lappá vágjuk, a krémmel megkenjük, egymásra fektetjük. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, a cukorral ízesítjük, és a tortát bevonjuk vele. A kókusz-lapocskákkal a torta tetejét és oldalát bevonjuk. Jégbe hűtve tálaljuk.