Kókusztekercs - sütés nélkül

default user icon
21 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg darált keksz
  • 2 kanál kakaó
  • 1-2 kanál rum
  • 10 dkg porcukor
  • kb. 2 dl tej (először száraznak tűnik, de ne önts hozzá több tejet)
  • A krémhez:
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • + 5 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk - 2 tekercs lesz. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vastagra. Megkenjük a fele krémmel, és a papír segítségével feltekerjük. Kókuszban meghempergetjük, hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kollár Judit 5 nappal ezelőtt
Egy hét alatt másodszorra készítettem el. Fantasztikus! Ez "A" tökéletes receptje a gyerekkori majomkenyérnek :) Kipróbáltam már én is többféle receptjét a kókusztekercsnek, de ez az első olyan, melyben minden összetevő aránya tökéletes. Imádjuk! Hálásan köszönöm! (Nem is értem, akinek nem sikerült, hol ronthatta el?... B-)
Kiss Lenke Dorottya 2 évvel ezelőtt
Én is csak pozitívan tudok nyilatkozni! A megadott mennyiségek alapján nekem TÖKÉLETES lett! ;) Egy cseppel sem kellett bele több tej. Úgyhogy a recept jó!
pentem 2 évvel ezelőtt
Sziasztok! Örülök, hogy a legtöbb elkészítőnek ízlik. Nem tudom Guminyuszi hogyan csinálta, nekem majdnem laza is a végére. Valószínűleg függ a kekszpor minőségétől is - mennyi a nedvességtartalma. Gyakran van megbontva kekszporom egy dobozban tárolom, lehet több nedvességet vesz fel, de ha ennyire száraznak éreznétek tegyetek hozzá 1-2 kanál tejet még. (azért ennyi kreativitás belefért volna).
Gál Mariann 3 évvel ezelőtt
Olvasgatva a hozzászólásokat, gondoltam megcsinálom. Bár ne tettem volna. Pontosan betartva minden utasítást a tészta száraz lett és szét esett. A vége a kukában landolt. Köszi, de inkább tovább keresek jobb receptért ha legközelebb is ezt szeretném megcsinálni a családnak.
Sisa Erika 4 évvel ezelőtt
A pozitív hozzászólásokat olvasva, rögtön dupla adagot készítettem, gondolván a fagyasztásra is. :-)) Az eredmény: nem lett mit lefagyasztani, elfogyott minden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZUPER, SZUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pentem 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Örülök, hogy mindenkinek ízlik. Zoltán! Bocs nem stopperoltam, de gépeket használva nem sokkal lehet több, vagy csak nekem tűnt kevesebbnek? Na meg a kis kuktáim is besegítettek :-) . Niki! Szerintem mindegy hogyan fagyasztod. Mi egészben szoktuk - már ha marad. Régen küldtem ezt a receptet - még az átszervezés előtt, a MM nem értesít a hozzászólásokról.
Janzsó Zoltán 5 évvel ezelőtt
Finom lett a sütemény, de azért a 15 perc elkészítési idő az nagyon durva.
Bogár Nikolett 5 évvel ezelőtt
Tényleg jó a recept, két kis lurkóm hamar fel is falta! Egy kérdésem lenne a fagyasztással kapcsolatban, hogy egészben, vagy szeletelve kell fagyasztani? Vagy mindegy? Köszi! Niki
Bene Beáta 5 évvel ezelőtt
Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, a párom nevében is. Azóta , hogy egyszer megcsináltam, hetente elkészítjük. Egyszerüen tökéletes, és nagyon finom.
Kömőcsy Anikó 6 évvel ezelőtt
Dupla adag? Az semmi! Én már a 6x-osnál tartok :-). Remekül mélyhűthető, ha oviba, bölcsibe illik valamilyen alkalomból sütit vinni a szülőknek, csak előkapok egyet.

Hasonló Receptek

Magazin