Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus túrós táska

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A túrós töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 ek búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • mazsola (elhagyható)
  • A tetejére:
  • 2 db tojás
  • 1 tk tejföl

Elkészítés

    1. 1 dl langyos tejben feloldunk 1 táskanál cukrot,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
    2. A lisztet egy tálba szitáljuk hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót, a puha vajat, a tojások sárgáját végül a felfutott élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. A tejet apránként adjuk hozzá. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
    3. A töltelékhez a túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe forgatjuk.
    4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10×10 centiméteres darabokra szeleteljük.
    5. A négyzetek közepére 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.
      A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyvaköztük, majd meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
    6. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek