1 dl langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a sót, a puha vajat, a tojások sárgáját, végül a felfutott élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni. A maradék tejet apránként adjuk hozzá.
Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót átnyomjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját, és a többi hozzávalóval kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe forgatjuk.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 10 × 10 centiméteres darabokra szeleteljük.
A négyzetek közepére 1-1 evőkanál tölteléket halmozunk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva köztük, majd meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével, és nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.