Klasszikus cordon bleu

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúcomb
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt
  • 2 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez)
  • 1 db citrom
  • bors

Elkészítés

    1.

    A húst tisztítsuk meg, és vágjuk négy egyforma szeletre. Klopfoljuk ki a szeleteket, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Fektessünk az egyik felükre 1-1 szelet sonkát és sajtot, majd hajtsuk a töltelékre a másik felüket, és klopfoljuk össze a széleket.

    2.

    Forgassuk a megtöltött szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába, és forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Szedjük konyhai papírtörlőre. Tálaljuk cikkekre vágott citrommal. Jól illik hozzá a petrezselymes főtt burgonya.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 héttel ezelőtt
No igen, tényleg borjúból a legjobb!

Hasonló Receptek

Magazin