Kefires prósza lekvárpettyekkel

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kisebb pohár kefir (házi aludttejből a legfinomabb)
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • kb. 7 dkg liszt
  • csipet só
  • tejföl
  • lekvár
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kefirt, a tojást, a sütőport, a lisztet és a sót összekeverjük (palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapunk). Bőven kiolajozott tepsibe öntjük. Tejföllel és ízlésünk szerinti lekvárral pöttyözzük a tetejét, és forró sütőbe toljuk. Akkor van kész, ha már pirul a teteje. Négyzetekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon gyorsan elkészül. Nálam most sült ki egy adag. Házi aludttejből az igazi, ezért Zalában aludttejes prószának is hívják.

A receptet és a fotót Isro.

H.Orsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gaál Adrienn 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett - most készül a második adag! :))

Hasonló Receptek