Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kávés sajttorta

Hozzávalók

  • A kekszes alaphoz:
  • 35 dkg vaníliás keksz (2 csomag)
  • 12,5 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 ml vanília aroma (fél üveg)
  • 4 dl habtejszín (30%-os)
  • 1,5-2 dl főzött kávé
  • 4-6 db lapzselatin
  • cukor
  • A díszítés:
  • piskótatallér
  • kakaópor

Elkészítés

    1. A kekszet kicsit összetörjük, majd aprítógéppel összedaráljuk. A margarint felolvasztjuk, először a felét öntjük rá, majd ahogy felveszi a kekszdara, hozzáadjuk a többi olvasztott margarint is, de nem szabad eláztatni. A margarinos kekszdarát a tortaforma aljába nyomkodjuk egy kanállal, amíg egyenletes felületet nem kapunk.
    2. A krémhez a mascarponét egy tálba kanalazzuk, majd a vaníliás cukrot és a vanília aromát hozzáadjuk. (Aki édesebben szereti, annak ízlés szerint ajánlott még 2 ek. cukrot beletennie.) A habtejszíneket kemény habbá verjük és a mascarponéhoz keverjük.
    3. Amikor megfőztük a kávét (én kotyogós kávéfőzővel főztem), beáztatjuk a lapzselatinokat jéghideg vízbe. (Én 4 darabot használtam, mert krémesebbre akartam hagyni a krémet, de a 6 lap az óvatosabbaknak biztonságosabb lehet.) A még meleg, de már nem gőzölgő kávéba keverjük a már megpuhult és kifacsart lapzselatinokat. Ügyelni kell arra, hogy elég meleg legyen a kávé, mert gyorsan kihűl, és a langyos kávéban nem keveredik el a zselatin.
    4. A már zselatinos kávét hozzáadjuk a tejszínes mascarponéhoz. (Én 2 decit adtam hozzá, mert kedvelem az erősebb kávé ízt.) A kekszes alapra öntjük a krémet, és hagyjuk a hűtőben megkötni legalább 6 órán keresztül. A tortaformában körbevágjuk a tortát, és csak ezután emeljük le a forma oldalát.
    5. Tálalás előtt feldíszítjük. A piskótatallérokat elhelyezzük a torta tetején, majd rászítáljuk a kakóport.

    KLASSZIKUS SÜLT SAJTTORTA>>> 

    SÜTÉS NÉLKÜLI OREO SAJTTORTA>>> 

    SAJTTORTÁS BROWNIE>>> 

Megjegyzés

A tortaforma átmérője 28 cm, ezért laposabb, de nagyobb tortát kaptam, ami 4 főnek megfelelő mennyiség volt háromszori alkalomra

Czirják Karina
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin