Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros uborkasaláta tárkonyecetes lében

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Az uborkát annyira hámozzuk meg késsel, hogy az uborka nagyjából egy hasáb legyen. A mérettől függően átvágjuk 3-4 csíkra, majd keresztben ugyanígy aztán apró kockákat vágunk a csíkokból.

2. Elkészítjük az ecetes levet: az ecetben feloldjuk a cukrot, majd vízzel felhígítjuk. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne legyen túl ecetes, de érezni lehessen.

3. Egy tálba rakjuk az uborkát. Enyhén sózzuk, majd megszórjuk a nagyon finomra vágott kaporral, és az ecetes salátalével megöntözzük. Átkeverjük, majd a tányérra halmozzuk. Rárakjuk a koktélparadicsomot, és díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss