Elkészítés: 1. A tormát megtisztítjuk, majd a reszelő sajtreszelős felén lereszeljük. Ezután a vízből, ecetből és a cukorból jóízű levet készítünk. A tormát a csipet sóval megszórjuk, majd a levet ráöntjük, belenyomkodjuk a tormát, és lezárjuk az üveget. Hűtőben eláll pár napig-hétig. Amíg ellepi a lé, és színe fehér, addig fogyasztható.
2. Jóízű húslevest készítünk, kb. 4 óra gyöngyöző főzéssel úgy, hogy a karajcsontot hideg vízben tesszük fel főni annyi vízben hogy bőven ellepje. Amikor felforrt, lehabozzuk, és takarékra vesszük a gázt. Ezután belerakunk minden hozzávalót, ízesítjük a fűszerekkel. Ha idő közben elfőtte a levét, pótolhatjuk vízzel. A levest fedő alatt főzzük.
3. Amikor elkészült a leves, kiveszünk belőle mindent: a karajcsontot, a répát, stb., és hagyjuk 5 percet pihenni a levest. Ezután sűrű szűrőn átszűrjük egy edénybe.
4. A levest tálaljuk, a csontról lefejtett húst a házi tormával és vajas pirítóssal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre