Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kaporleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csokor kapor
  • 1 közepes hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 doboz (2 dl) tejföl + 1 evőkanál liszt (a habaráshoz)
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • pár szem köménymag
  • 4-5 szem egész bors
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 6 tojás
  • ecet

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) Az olajat felmelegítjük egy lábasban, beletesszük az apró kockákra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk.
    2.) Lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a felaprított kapor háromnegyed részét. Visszatesszük a tűzre, kicsit megforgatjuk, rászórjuk a lisztet, és néhány percig pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjen oda! Fehér színű maradjon!)
    3.) Megszórjuk piros paprikával és jól összekeverjük.
    4.) Ezután felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel. Beleszórjuk a borsot, a köménymagot, a szerecsendiót, az ételízesítőt és felforraljuk. Néhány percig lassan főzzük.
    5.) 1 evőkanál lisztet 1-2 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk egy csészében. Hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel simára keverjük és belekeverjük a levesbe. 1-2 percig csendesen forraljuk, nehogy összeugorjon a tejföl.
    6.) Elkészítjük a buggyantott tojást. Egy 3 literes lábast háromnegyed részig megtöltjük vízzel. Beleteszünk 2 evőkanál 10%-os ecetet, 1 teáskanál sót és egy csapott teáskanál cukrot. A vizet felforraljuk, amikor forr, levesszük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz. Egy kisebb merőkanálba beletesszük egyenként a tojásokat, és onnan óvatosan a fazékba engedjük. (fontos, hogy a tojások ne essenek szét!) Lassan 6-7 percig forraljuk, és egy lapos kanállal minden tojás alá nyúlunk, hogy ne tapadjanak le az edény aljára. Egy szűrőkanállal kiszedjük a tojásokat és beletesszük a levesbe, és az egészet 1-2 perc alatt óvatosan összefőzzük.
    7.) Tálalásként minden tányérra egy csipet kaprot szórunk díszítésképpen.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Puruttya
Mi a teedő a többi kaporral?

Hasonló Receptek

Magazin