Elkészítés: Az élesztőt 2 kávéskanálnyi cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a többi hozzávalót, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, az olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk és megkelesztjük. (Ha a lisztet kevésnek találod, tetszés szerint rakhatsz bele többet.) Lisztezett gyúródeszkán kigyúrjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk (befedje a kinyújtott tésztát), meghintjük kakaóval, majd mehet bele a mazsola. Kikent kuglófsütőbe tesszük, ismét megkelesztjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon megsütjük. Sütés után porcukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre