Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós sztrapacska

2 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 tk só (+ a főzővízhez)
  • 2 db tojás
  • 40-45 dkg liszt
  • 15-20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg juhtúró
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán lereszeljük, és kicsavarjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet (a krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk hozzá, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk).
    2. Lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk a tésztából, és kb. 3 perc alatt kifőzzük mindet, majd kiszedjük. 
    3. A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk. A leszűrt krumplis galuskákat megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban, majd visszaforrósítjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

      Még több sztapacska recept >>>

      Még több recept juhtúróval >>>

      SÜTŐBEN SÜLT JUHTÚRÓS CSUSZA >>>

Megjegyzés

Fokhagymás-chilis uborkasalival mennyei.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sildiko2
Igen, biztosan finom úgy is, de juhtúró híján inkább sajtot reszelek rá. A sütőbe én is be szoktam tolni pár percre.
Ernocske
Juhtúró híján tehéntúróval is nagyon finom, én tálalás előtt be szoktam tolni a sütőbe, csak annyi időre, hogy a túró \"megpókhálósodjék\" rajta.

Hasonló Receptek

Magazin