Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Juhtúrós sztrapacska

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 40-45 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 50 dkg juhtúró (juh sajt)
  • 15-20 dkg füstölt szalonna
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizzességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.

    Lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk a tésztából, és kifőzzük. A tapasztalatom szerint tovább kell főzni, mint amiután a galuskák feljönnek a víz tetejére, kóstolással ezt meg is lehet állapítani.

    A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük.

    A leszűrt krumplis galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban.

    Tejföllel megöntözve tálaljuk.

Megjegyzés

Fokhagymás-chilis uborkasalival mennyei.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sildiko2
Igen, biztosan finom úgy is, de juhtúró híján inkább sajtot reszelek rá. A sütőbe én is be szoktam tolni pár percre.
Ernocske
Juhtúró híján tehéntúróval is nagyon finom, én tálalás előtt be szoktam tolni a sütőbe, csak annyi időre, hogy a túró \"megpókhálósodjék\" rajta.

Hasonló Receptek

Magazin