Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Joghurtos padlizsánkrém

default user icon
5 4.4/5

Hozzávalók

  • 2 db nagyobb padlizsán (kb. 50 dkg)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

    1. A padlizsánt megmossuk, 180 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg összeesik. Ezután kivesszük a sütőből, lehúzzuk a héját, és a fokhagymával összeturmixoljuk.
    2. Egy jól záródó edénybe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a borsot és a joghurtot, majd alaposan összekeverjük. Néhány órát pihentetjük.
    3. Pirítóssal fenséges, és sokáig eláll.

Megjegyzés

Lehet előétel, de önálló vacsoraként is megállja a helyét. Sőt, ha kicsit hígabbra csináljuk (több joghurttal), akkor salátöntetként is használható.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Balluka
Nagyon finom egyszerűen hagymával és olajjal kikavarva, szoktam hozzá tenni kevés borsot és citromlevet vagy késhegynyi citromsót- így mehet a keményítő napra a 90 naposhoz
Gabryela
Én joghurt helyett majonézt teszek,még egy kis vegetával is megbolonditom.Ja,egy jó tanács:mielött sütni kezdenénk a padlizsánt,szurkáljuk meg.Nálam már robbant szét)))))))))
mala
Bármelyik leírt verzió finom, de igazán fenségessé az teszi, ha a padlizsánt parázson sütjük hozzá.Mi a grillezés végén, amikor még azért mindig marad jó parázs, odatesszük a rácsra a padlizsánt, és hagyjuk jól átsülni.
cleocica
Miert baj az, ha bebarnul, a lenyeg az ize, es nem a szine!
cleocica
Miert baj az, ha bebarnul, a lenyeg az ize, es nem a szine!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes