Illatos csirke

default user icon
4 3.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 1 kg csirke felsőcomb
  • 20 dkg füstölt hús (tarja)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss vágott bazsalikom (vagy 1 kávéskanál szárított)
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • kevés száraz fehérbor
  • kevés liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkét sózom, és lisztbe forgatva forró olajon megpirítom. Kiolajozott tűzálló tálba vagy magas falú tepsibe sorban lerakom a csirkecombokat. A maradék zsiradékon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, beleteszem a bazsalikomot és a paradicsomot, kevés vízzel és borral felengedem, a csirkére öntöm, és fólia alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, a tejfölben elkeverem a finom kockákra vágott füstölt tarját és a reszelt sajtot, ráöntöm a csirkére, és jól átforrósítom (nem kell pirosra sütni!). Párolt rizzsel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

nagy anita 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom volt és a páromnak is nagyon ízlett .
Gulyásné Molnár Anna 9 évvel ezelőtt
Kipróbálom a hétvégén :)
Ági 9 évvel ezelőtt
megcsináltuk, jó sok borral fincsi lett :)
9 évvel ezelőtt
Finom :)

Hasonló Receptek

Magazin