Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így használd helyesen a mikrohullámú sütőt – 3 hasznos tipp!

A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival elkerülhetjük ezeket.

1. A papírkendős trükk

A szakember szerint a kisebb darabokra vágott húsokat, a tenger gyümölcseit, a zöldségeket és a tésztát érdemes úgy melegíteni, hogy lefedjük egy nedves papírtörlővel a tányért, miközben bent van a mikróban. Ez segíteni fog abban, hogy egyenletesen melegedjenek meg az ételek.

2. Fő az egyenletesség

Mindig győződjünk meg róla, hogy az ételek nagyjából ugyanolyan vastagságban helyezkedjenek el a tányéron, ettől függ az is, hogy mennyire egyenletesen melegednek fel.

3. Jól jön a fedő

A szakács a mártások és a levesek melegítéséhez inkább a tűzhelyet preferálja, mert úgy finomabb lesz a felmelegített étel, de arra az esetre, ha ragaszkodunk a mikróhoz azt javasolja, hogy folyékony dolgok esetén mindenképp használjunk fedőt, hogy elkerüljük a leves vagy a mártás szétfröccsenését.

A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET>>> 

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>> 

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>> 

Ezek is érdekelhetnek