Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: praktikus

Cikkek

Stern Ágnes

Praktikus

Így használd helyesen a mikrohullámú sütőt – 3 hasznos tipp!

A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival elkerülhetjük ezeket. ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

5 tojásos trükk, amit mindenkinek ismernie kell

A tojás remek fehérjeforrás, finom, tápláló és sokféle étel készíthető belőle. Ha pedig néhány trükköt is ismerünk, akkor még könnyebb dolgunk lesz a tojással a konyhában. ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

5 meglepő dolog, amire használhatod a folpackot

A folpack remek konyhai eszköz, de a legtöbben csak csomagolásra használják, pedig sokkal több mindenre bevethető. Máris mutatjuk, milyen sokoldalú! ...

0

Praktikus

5 ok, amiért a fakanál a legjobb konyhai eszköz a világon

A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán, nincs konyha, ahol ne lenne megtaláható. Sok alternatívája született már a mondern korban, mégis a profik , minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek. Most egy mesterszakács elmondja, hogy miért! ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

Így hasznosítsd újra a műanyag flakonokat!

Műanyag flakonból rengeteg van, ami sajnos egyáltalán nem tesz jót a környezetnek. Szerencsére már egyre elterjedtebbek a szelektív hulladékgyűjtők, néhány flakont pedig te magad is újrahasznosíthatsz - adunk néhány ötletet, hogy hogyan.! ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

9 házi praktika szódabikarbónával, ami megkönnyíti az életed!

Tudtad, hogy nemcsak sütéshez vagy gyomorégés ellen használható a jelentéktelen kinézetű fehér por, hanem a háztartásban is kincset ér? ...

0

Stern Ágnes

Praktikus

Szuper konyhai trükkök egyszerű eszközökkel

Talán is nem gondolnád, hogy mi mindenre jó egy üres üveg, műanyag flakon, egy kanál vagy egy vállfa. Pedig jócskán megkönnyíthetik a dolgod a konyhában. Mutatunk néhány trükköt, megéri elolvasni! ...

0

Török Zsuzsa

Praktikus

Így főzz tökéletes kávét kotyogóban!

Olaszországban szinte minden háztartásban használnak kotyogót, és hazánkban is a legtöbben ebben készítik a reggeli feketét. Ismerd meg a mai napig legnépszerűbb kávéfőző történetét és használatának fortélyait! ...

0

Praktikus

4 hasznos konyhai praktika, hogy sütés közben ne fröcsögjön a forró olaj

Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan! ...

0

Praktikus

4 házi praktika, hogy patyolattiszta legyen a konyharuhád

A konyharuhával sokszor az étel- és italmaradékokat is letöröljük a konyhapultról vagy a mosogatóról, így ez nagyon hamar tele lehet bacilusokkal, bebüdösödhet és a nedvesség miatt akár be is penészedhet. De ne aggódj, egy kis odafigyeléssel és néhány házi praktikával újra tisztává és illatossá varázsolhatod. ...

0

Praktikus

5 meglepő dolog, amire a konyharuhát használhatod

Csak a tiszta edények törölgetésére használod a konyharuhádat? Vagy arra, hogy a segítségével vedd ki a forró tepsit a sütőből? Nagy hiba! A konyharuha ugyanis az egyik legsokoldalúbb eszköz a konyhádban, és sokkal több mindenre jó, mint gondolnád! ...

0

Praktikus

8 étel, amit soha ne tegyél a fagyasztóba

A hűtve tárolás nem mai „találmány”, már üknagymamáink is pincékben vagy vermekben tartósították az élelmiszereket. A fagyasztással ugyanis az ételben lévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzuk, így azok fogyasztási idejét könnyedén meghosszabbíthatjuk. Ráadásul nem sérülnek a zöldségekben és gyümölcsökben található vitaminok sem! De sajnos vannak olyan ételek is, amiknek nagyon nem tesz jót, ha bepakoljuk őket a fagyasztóba. ...

0

Praktikus

A legjobb házi praktika - így lesz tökéletesen tiszta a konzervnyitó

A konzervnyitó is azon konyhai eszközök közé tartozik, amiről nem is tudtad, hogy koszos addig, amíg alaposan ki nem tisztítottad. Ha viszont kipróbálod a következő négylépéses módszert, a konzervnyitód garantáltan kristálytiszta lesz. ...

0

Praktikus

Konyhai alaptechnikák - 2. rész: így konfitálj, dinsztelj és karamellizálj!

Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, a konfitálás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Jöjjön 3 fontos eljárás, ami forró zsíradékkal készül! ...

0

Praktikus

Konyhai bakik és megoldások - 4. rész: így nem tocsog majd az olajban a palacsinta!

A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Mit csináljunk akkor, ha nem akarunk zsírban/olajban tocsogó palacsintát, de azt sem szeretnénk, hogy leégjen? ...

0