Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos rakott burgonya római tálban

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1,2 kg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só
  • bors
  • A tartármártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

Elkészítés: A beáztatott római tál alját kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, erre tesszük a karikára vágott hagymát, a szintén karikára vágott, kicsit megsózott burgonya 1/3 részét, a felszeletelt és sózott hús felét, illetve a felszeletelt gomba felét.

A tartármártás hozzávalóit összekeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, majd meglocsoljuk vele az eddig lerakottakat.

A következő sorba burgonya, hús, gomba, tartár kerül. Végül befedjük burgonyával, és rásimítjuk a maradék tartármártást. (Szalonna és hagyma csak az aljára kerül.)

Közepes lángon 1,5-2 óráig sütjük, majd a római tál tetejét levéve kissé megpirítjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek