Elkészítés: A beáztatott római tál alját kibéleljük a vékonyan felszeletelt szalonnával, erre tesszük a karikára vágott hagymát, a szintén karikára vágott, kicsit megsózott burgonya 1/3 részét, a felszeletelt és sózott hús felét, illetve a felszeletelt gomba felét.
A tartármártás hozzávalóit összekeverjük, beletesszük a reszelt sajtot, majd meglocsoljuk vele az eddig lerakottakat.
A következő sorba burgonya, hús, gomba, tartár kerül. Végül befedjük burgonyával, és rásimítjuk a maradék tartármártást. (Szalonna és hagyma csak az aljára kerül.)
Közepes lángon 1,5-2 óráig sütjük, majd a római tál tetejét levéve kissé megpirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre