Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Húsleves II.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg tyúkhús
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg sertéshús
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 cikk zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt bors
  • 1 csipetnyi sáfrány
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg zöldborsó
  • 50 dkg friss paradicsom
  • 10 dkg zöldpaprika
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • A daragaluskához:
  • 1 tojás
  • búzadara
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A húsokat megmossuk, és ételízesítővel hideg vízben puhára főzzük. A zöldséget, gombát, zellert, vörös- és fokhagymát, zöldborsót, zöldpaprikát a sáfránnyal, őrölt borssal és sóval összefőzzük, és utolsó adalékként hozzátesszük a hámozott paradicsomot.

    Ezután a két főzőlevet leszűrjük, majd összeöntjük.

    A húsokat és zöldségeket egyformára vágjuk, visszarakjuk a levesbe, egyszer kiforraljuk, és daragaluskát szaggatunk bele.

    A kész levest megszórjuk friss petrezselyemlevéllel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin