Héjában sült töltött krumpli

default user icon
1 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • krumpli (nagyszemű, lisztesre fővő)
  • kb. feleannyi sárgarépa
  • bors
  • szerecsendió
  • margarin
  • tejföl
  • snidling

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit lesikálom, majd alufóliával bélelt tepsiben megsütöm úgy, hogy a héját több helyen megszúrom a kés hegyével majd mindegyiket meg is sózom. (Így nagyon finom lesz a héja is, amit mindig el is fogyasztok.) Kb. 40 perc alatt megsül, le sem kell takarni.
    Ezalatt a sárgarépát meghámozom és feldarabolom, majd kevés sós vízben megpárolom. Még melegen áttöröm margarinnal, sóval, borssal és (fontos!) őrölt szerecsendióval. Nem kell sok belőle! A megsült burgonyákat félbevágom és kiszedem a húsa nagy részét, összekeverem a répapürével, aztán visszatöltöm a burgonyahéjba, egy kanál tejföllel megkoronázom, és apróra vágott snidlinget szórok a tetejére.

Megjegyzés

Nagyon finom, sosem tudok eleget csinálni belőle.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabolcs 9 évvel ezelőtt
A recept már a youtube-on is meghallgatható. :) http://www.youtube.com/watch?v=Zdx-oDJ_Mqw

Hasonló Receptek