Keress receptre vagy hozzávalóra

Házi, sajtos-tejfölös lángos

Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos virslivel

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • élesztő
  • tej
  • cukor
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek tejföl
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 db virsli
  • 3 szál újhagyma zöldje

Elkészítés

    Egy csészében, a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyre teszem, hagyom, hogy megkeljen. Közben a sajtot lereszelem, a virslit és az újhagyma szárát felszeletelem. A virslit beteszem a mikróba.

    Amikor a tészta már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm. Fokhagymával bedörzsölöm, megkenem tejföllel, rászórom a szeletelt fokhagymát, s a sajtot, a tetejére pedig virslit és a hagymazöldet szórok.

Megjegyzés

Lángos gazdagon. Igazán kiadós.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin